Radionica hoopanja- Edukator: KARIS, suradnja: ekscena qSPORT Sretni kolut

Radionica hoopanja

Edukator: KARIS, suradnja: ekscena qSPORT Sretni kolut

Hoopanje je subkultura koja nakon 80ih ponovno postaje masovna u S.A.D., kao reakcija na stres i političku atmosferu nakon 11.9. Veliki broj hipi pionira hoopanja, ali i novih entuzijasta započeo je s okupljanjima lokalnih hoop zajednica.

Sretni kolut u suradnji s partnerima dovodi Karisa na rezidencijalni boravak i turneju kao jednog od najboljih hula-hoop performera u svijetu, etabliranog modela, stilista i koreografa. Njegov profesionalni rad uključuje suradnje s pop zvijezdama (video i turneja sa Scissors Sisters), queer zajednicom (+HIV kampanje), meksičkim hrvačima (burlesque showu Lucha VaVOOM) i mnogim drugima. Karis će nastupom kao trans-izvođač i pedagog sve sudionike obogatiti novim iskustvom suradnje s trans-rodnom osobom koja u svojoj izvrsnosti ruši predrasude i osvaja srca.

Sretni kolut je trenutno jedina udruga u ovom dijelu Europe koja se sustavno bavi edukacijom i promicanjem plesa s hula hoopom te okuplja i animira ljubitelje ove rekreativno-umjetničke aktivnosti. S partnerima ekscena (promicatelji suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti), qSPORT (promiču queer sport i kulturu), udrugom za izvedbene umjetnosti Prostor plus - Rijeka- Sretni kolut želi uključiti širu javnost u aktivno sudjelovanje u kreiranju nove, još neetablirane hoop dance scene te izmjestiti promišljanje estetizirane fizičke aktivnosti van profesionalnih okvira umjetničkog plesa ili natjecateljskog sporta u širi kontekst zajednice entuzijasta.

Fotografije